Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.

Kontakt

Urząd Miejski Wrocławia
50-141 Wrocław, pl. Nowy Targ 1-8
tel. +48 71 777 77 77, faks +48 71 777 86 55
e-mail: kum@um.wroc.pl

Zasady i godziny obsługi Klientów

Adres do e-doręczeń: AE:PL-95179-82549-VVTFT-27

Skrytka UMW na ePUAP-ie: /umwroclaw/SkrytkaESP

NIP 896-10-03-529 REGON 001094670 Identyfikator gminy TERYT: 026401 1

Strona internetowa Wrocławia: www.wroclaw.pl

Akademia Gastro II

UWAGA: ta informacja ma status ARCHIWALNA

Serdecznie zapraszamy na II edycje Akademii Gastro.19 maja 2025 r. rusza cykl 21 szkoleń dla adeptów branży gastronomicznej. Wszystkie szkolenia są bezpłatne. Obowiązuje rejestracja, liczba miejsc jest ograniczona.  

Zapisy na szkolenia dostępne  pod linkiem: https://www.krzywykomin.pl/wydarzenie/akademia-gastro-ii-bezplatne-szkolenia-dla-branzy-gastronomicznej/

Szkolenia odbywać się będą w Centrum Zawodowym Krzywy Komin przy ulicy Dubois 33-35A we Wrocławiu.

Misją Akademii Gastro jest ułatwienie funkcjonowania w branży gastronomicznej młodym biznesom oraz przedsiębiorcom, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z gastronomią. Celem szkoleń jest niwelowanie mentalnych barier wejścia do branży gastro, wynikających z braku wiedzy i doświadczenia.

Organizatorem Akademii Gastro jest Biuro Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego Wrocławia. 

Harmonogram szkoleń Akademia Gastro II

19.05.2025 – Zarządzanie kosztami w gastronomii – sprzęt, zakupy, analiza kosztów 

  • 10:00-10:45 – Wyposażenie lokalu gastronomicznego (poziom podstawowy)
  • 10:55-12:30 – Analiza kosztów (poziom zaawansowany)
  • 12:45-13:45 – Zarządzanie zakupami (dostawcy, logistyka, zamówienia, stany magazynowe)

20.05.2025 – Obliczanie foodcostu i barcostu 

  • 10:00-13:00– Obliczanie foodcostu i barcostu (poziom średniozaawansowany)

21.05.2025 -  Sprzedaż na wynos, dowozy i aplikacje

  • 10:00-12:45 - Dostawa czy nie? Jak przygotować się do pracy 
    z platformami food delivery (poziom podstawowy)
  • 13:00-15:00 - Optymalizacja procesu dostaw - jak jeszcze lepiej zarządzić tym kanałem sprzedaży (poziom rozszerzony)

26.05.2025 – Projekt Menu

  • 10:00-11:30 – Projekt menu
  • 11:45- 13:45 – Koncepcja lokalu, a menu food i menu bar

27.05.2025 – Zatrudnienie personelu

  • 10:00-11:30 – Od ogłoszenia do szkolenia. Jak pozyskać pracowników?
  • 11:45-13:15 – Zarządzanie zespołem (poziom zaawansowany)

29.05.2025 – Promocja i marketing w gastronomii

  • 10:00-12:00 – 100 pomysłów na marketing w Gastro
  • 12:15-13:35 – Social media w promocji

31.05.2025 – Wymagania sanitarne i bezpieczeństwo żywności

  • 9:00-11:00 – Jak przygotować lokal gastro na odbiór Sanepidu?
  • 11:15-13:00 – System HACCP w gastronomii
  • 13:10-14:00 – Wentylacja w gastronomii
  • 14:00-15:00 – BHP w gastronomii

2.06.2025 – Szkolenie na życzenie

4.06.2025 – Niezbędne formalności

  • 9:00-9:45 – Jak zarejestrować działalność gastronomiczną?
  • 9:45-10:30 – Obowiązkowe składki ZUS 
  • 10:30-11:50 – Podatki w gastronomii 
  • 12:05-12:45 – Koncesja na alkohol
  • 12:45-13:15 – Wynajem lokalu miejskiego 
  • 13:15-13:45 – Foodtrucki i wózki gastronomiczne 

5.06.2025 – Finansowanie w gastronomii

  • 10:00-11:30 – Dotacje na start gastro biznesu
  • 11:50-12:50 – Fundusze UE na start

Powiadom znajomego