Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.

Kontakt

Urząd Miejski Wrocławia
50-141 Wrocław, pl. Nowy Targ 1-8
tel. +48 71 777 77 77, faks +48 71 777 86 55
e-mail: kum@um.wroc.pl

Zasady i godziny obsługi Klientów

Adres do e-doręczeń: AE:PL-95179-82549-VVTFT-27

Skrytka UMW na ePUAP-ie: /umwroclaw/SkrytkaESP

NIP 896-10-03-529 REGON 001094670 Identyfikator gminy TERYT: 026401 1

Strona internetowa Wrocławia: www.wroclaw.pl

FoodCLIC

logo HorizonEurope, flaga unii europejskiej

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Komisji Europejskiej.

Źródło finansowania:

Horyzont Europa

Beneficjent projektu:

Urząd Miejski Wrocławia

Cel projektu:

Budowa odporności miejskiego systemu żywnościowego poprzez wzmocnienie powiązań pomiędzy obszarami miejskimi a wiejskimi.

Działania w projekcie:

Przedmiotem projektu jest stworzenie rekomendowanego scenariusza bezpieczeństwa żywnościowego dla miasta, w przypadku wystąpienia sytuacji kryzysowej. Zostanie on sporządzony na podstawie analizy interesariuszy systemu żywnościowego oraz analizy danych bezpieczeństwa żywnościowego miasta i regionu. Działania w projekcie zakładają także rozwój polityki żywnościowej miasta.

Grupa docelowa:

Mieszkańcy miasta i regionu, urzędnicy miejscy, organizacje działające w systemie żywnościowym

Realizator projektu:

Wydział Klimatu i Energii, Urząd Miejski Wrocławia

Partnerzy (jeśli dotyczy):

  • ICLEI- Local Governments for Sustainability 
  • Miasto Freiburg (Niemcy)
  • Miasto Tbilisi (Gruzja)
  • Miasto Saloniki (Grecja)
  • Miasto Tirana (Albania)
  • Miasto Ebolowa (Kamerun)
  • Gmina EThekwini (RPA)
  • Miasto Fort Portal (Uganda)

Środki finansowe, wysokość dofinansowania:

  • Całkowita wartość projektu: 122 746,00 zł
  • Kwota dofinansowania: 122 746,00 zł
  • Wkład Miasta: 0,00 zł

Termin realizacji:

  • Termin rozpoczęcia realizacji projektu: kwiecień 2024 r.
  • Termin zakończenia realizacji projektu: luty 2027 r.

Szczegółowe informacje na temat projektu można znaleźć na stronie https://foodclic.eu/

Kontakt

Wydział Klimatu i Energii
Tel. 71 777 86 88

Powiadom znajomego