Nabór wrocławskich restauracji do projektu pod nazwą „Od pola na wrocławski stół"
Biuro Rozwoju Gospodarczego realizuje projekt współfinansowany w ramach programu Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich pod nazwą „Od pola na wrocławski stół”.
Celem projektu jest połączenie producentów żywności z województwa dolnośląskiego z wrocławskimi restauratorami, tak, aby branża gastronomiczna zwiększyła udział produktów wytwarzanych lokalnie w swoich restauracjach. Działanie ma na celu podniesienie świadomości dotyczącej zrównoważonej konsumpcji i zdrowego odżywiania.
Prosimy o zgłaszanie się do projektu restauratorów z Wrocławia serwujących na co dzień dania przygotowane na bazie produktu lokalnego, pochodzącego wprost od producentów, oraz te, które chcą rozpocząć współpracę z lokalnymi dostawcami.
Do projektu zapraszamy również producentów żywności z Dolnego Śląska, którzy chcieliby nawiązać współpracę z wrocławskimi restauracjami.
Projekt ma na celu promocję lokalnych producentów żywności oraz najlepszych wrocławskich konceptów gastronomicznych, doceniających wartość zdrowej lokalnej żywności.
Zgłoszenia prosimy składać elektronicznie do 2 czerwca 2023 r. na adres natalia.golab@um.wroc.pl
O zakwalifikowaniu restauracji do współpracy decyduje realizator projektu.